Samsun’un merkez ilçeleri hangisi?
2008 yılında merkez ilçe Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerine ayrılmış ve Tekkeköy ilçesi metropol sınırlarına girmiştir. Merkez şehrin ve bu ilçelerin nüfusu şu şekildedir. 2012 yılında tüm il metropol sınırları içine girmiştir.
Samsun en büyük kaçıncı il?
Merkezi Samsun olan Samsun’un 17 ilçesi ve 1.247 mahallesi var, bunların 1.377’si ilçe merkezinde bulunuyor.
Samsun ilçelerinin nüfusu ne kadar?
Aynı sonuçlara göre Alaçam ilçemizin nüfusu 277 kişi artarak 25.854, Asarcık ilçemizin nüfusu 809 kişi artarak 17.000.628, Atakum ilçemizin nüfusu ise 9 kişi olmuştur.
Samsun’un eski adı nedir?
Türk orduları döneminde Samsun, Danişmendliler tarafından kuşatıldıysa da alınamadı. Anadolu Selçukluları döneminde Samsun’un Müslüman yerleşimleri 1.
Samsun’un en meşhur yeri neresidir?
Samsun’da doğal güzellikler açısından Şahinkaya Kanyonu birinci sırada yer alıyorsa, Nebiyan Dağı ikinci sırada yer alıyor. Ancak Nebiyan Dağı’na giden arkadaşlar, güzel manzaranın tadını çıkarmak için halkın Sivri dediği dağın tepesine tırmanmak zorunda kalıyor.
Bafra mı büyük Çarşamba mı?
Çarşamba, hem yüzölçümü hem de nüfus yoğunluğu bakımından Samsun’un ikinci büyük ilçesidir. Çarşamba, Bafra ilçesi gibi Yeşilırmak’ın biriktirdiği tortul bir ovadır.
Türkiye’nin en büyük ilçesi neresi?
Güneyinde Altınekin ilçesi, kuzeyinde Ankara’nın Kulu ve Haymana ilçeleri ile çevrilidir. Yüzölçümü yaklaşık 4.000 km2’dir.
Çarşamba’nın nüfusu ne kadar?
138.
Samsun’un özelliği ne?
Stratejik önemi nedeniyle şehir bölgedeki diğer illere göre avantajlıdır. Karadeniz Havzası’na ilk deniz kapısı ve Orta Anadolu’ya ilk kara kapısı olması nedeniyle bölgenin ticaret yapısında önemli bir yer tutar. Göç alan bir il olması nedeniyle bölgede istihdam giderek zorlaşmaktadır.
Atakum’un nüfusu kaç?
İlkadım ve Canik ile birlikte üç merkez ilçeden biri olan Atakum’un nüfusu 2018 yılı itibarıyla 202’dir.
Bafra merkez nüfusu ne kadar?
142.
Samsun’un neyi meşhur?
Samsun’dan bahsederken, daha çok yöresel yemeklere odaklanılır. Fasulye dible, bakla sarması, oymaağaç kebabı, kaz şarabı ve katık böreği gibi yöresel lezzetler önemli bir yer tutar.
Samsunluların kökeni nereye dayanıyor?
Yerleşim tarihi M.Ö. 60’lara kadar uzanıyor.
Samsun il olmadan önce nereye bağlıydı?
Müslüman Samsun’da İsfendiyaroğulları ailesinden Çelebi Mehmed tarafından savaşılmadan Osmanlı yönetimine sokuldu. Böylece Samsun, “Canik Sancağı” adı altında Rum eyaletine (Sivas) bağlı bir sancağı olarak Osmanlı idari teşkilatına dahil edildi.
Karadeniz’in başkenti neresi?
“Karadeniz’in Başkenti” hatta “Atatürk’ün Şehri” olarak anılan; Bölgenin tam ortasında yer alan; Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop ile komşu olan; kalabalık nüfusu ve birbirinden güzel manzaralarıyla şehrimiz Samsun bu sayfada!
Samsunda nerede yaşanır?
Konut alanlarına yönelik yapılan araştırmalarda Samsun merkeze göre İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinin öne çıktığı görülmektedir. Merkezdeki binalar eski ve konforsuz olduğundan gençler yeni, modern donanımlı konutları tercih etmektedir.
Atakum Samsun’un ilçesi mi?
Atakum, Samsun’un nüfus artış hızı en yüksek ilçesidir. Atakum’un nüfusu 2004’e göre 63.712’dir. 2010 sayımına göre 123’tür.
Samsun Atakum nereye bağlıdır?
Atakum, Samsun ilinin deniz turizmi ve planlı kentsel yapılanma açısından en gelişmiş merkez ilçesidir. Atakum, Karadeniz’in güneyinde Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Doğuda İlkadım, batıda 19 Mayıs ve güneyde Kavak ve Bafra ilçeleriyle komşudur.
Çarşamba nerenin ilçesidir?
138.