Asansörde mavi renk ne anlama gelir?
(10) Asansörde bulunan ve mavi uyarı levhası bulunan her türlü arızanın, bir sonraki periyodik muayeneden önce giderilmesini, bina yöneticisi sağlayacaktır.”
Asansör mavi etiket kaç yıl geçerli?
Etiketin geçerlilik süresi 1 YIL olup her yıl muayenede yenilenmektedir. Zorunlu periyodik kontrol adı verilen bu işlem yapılmadığı takdirde; A tipi muayene kuruluşu (VE ilçemizde bulunan uluslararası bir muayene ve izleme şirketi) tarafından tespit yapılacak ve asansörünüz mühürlenerek kullanılamaz hale getirilecektir.
Asansör hangi renk olmalı?
A tipi muayene kuruluşu; yönetmelikte belirlenen kriterlere göre, emniyetsiz asansörleri kırmızı etiketle, arızalı asansörleri sarı etiketle, hafif arızalı asansörleri mavi etiketle, uygun asansörleri ise yeşil etiketle etiketleyerek belediyelere bildirir.
Asansör yeşil etiket ne demek?
(3) Güvenli olmayan asansöre kırmızı bir bilgi levhası yapıştırılmıştır. (4) Arızalı asansöre sarı bir bilgi levhası yapıştırılmıştır. (5) Hafif arızalı asansöre mavi bir bilgi levhası yapıştırılmıştır. (6) İlgili asansöre yeşil bir bilgi etiketi yapıştırılmıştır.
Asansör mavi etiket ücretini kim öder?
Detaylara girmeye gerek yok çünkü bir ev sahibi ve apartman yöneticisi olarak asansör ve diğer büyük onarımlar, etiket satın alma ve apartman bakımı ev sahiplerinin sorumluluğundadır. Aylık temizlik, asansör bakımı ve güvenlik görevlileri gibi ödemeler kiracıların sorumluluğundadır. Buna göre ev sahibi ödeme yapmalıdır.
Asansör kırmızı etiket cezası ne kadar?
Kırmızı işaretli asansörleri kullanmanın, yani ruhsatsız asansör kullanmanın cezası 34 bin 404 TL olarak açıklandı.
2024 asansör Muayene Ücreti Ne Kadar?
2024 Asansör Muayene ÜcretleriDURAK SAYISI0-56-10MUAYENE ÜCRETİ1981,30 TL2242,70 TL2 satır daha
Belediye asansörü neden mühürler?
Bina yöneticisi tarafından düzenli olarak denetlenmesine izin verilmeyen veya düzenli denetim sonucunda güvenli olmadığı belirlendiği halde güvenli hale getirilmeyen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek düzenli denetimi yapılıncaya kadar hizmetten men edilir.
Asansör mavi etiket nasıl alınır?
Asansör Mavi Etiketi, asansörlerinizin deneyimli kontrol mühendisleri tarafından yapılan test ve muayenelerden sonra hayatınız ve mallarınızın güvenliği için küçük bir kusur riski oluşturduğunu belirten bir kalite mührüdür. Asansörün periyodik muayenesi 12 ay içinde yapılmalı ve ilgili idareye bildirilmelidir.
Mavi bandrol nedir?
Mavi Hat Kontrolü: Ticaret Bakanlığınca yetkili borçlu belgesi veya yetkili kişi statüsü tespit edilen kişilere uygulanan kontrol türüdür. Mavi hat üzerinden kontrol edilen mallar belge kontrolüne veya fiziki muayeneye tabi değildir.
Asansör kırmızı etiket alırsa ne olur?
Kırmızı bilgi levhası iliştirilmiş asansörünüzde tespit edilen uygunsuzlukların 30 gün içerisinde giderilmemesi halinde, asansörünüz belediyenize bildirilerek kullanımdan kaldırılacak ve asansörünüz mühürlenerek kullanıma kapatılacaktır.
Asansör yeşil etiket yaptırmak zorunlu mu?
Sarı etiket alan asansörün en geç 120 gün içerisinde gerekli revizyonları tamamlayarak mavi veya yeşil etiket alması gerekiyor.
Mavi etiket asansöre binilir mi?
Mavi etiketli asansör tehlikeli değildir. Asansörün mavi etiketi asansörün hafif bozuk olduğunu gösterir. Ancak asansörü kullanmada herhangi bir kısıtlama yoktur. Kısacası asansörde mavi bir işaret görürseniz oraya girmenizde bir sakınca yoktur.
Asansör telefon hattı zorunlu mu?
Asansör SOS telefon sisteminin kullanım alanları Asansör kabininde bulunan kişilerin, test/bakım aşamasında kabinde bulunan kişilerin, SOS durumu sırasında makine dairesinde bulunan kişilerin veya asansör boşluğunun dibinde bulunan bir teknisyenin istenmeyen bir durum sonrasında kontrol merkezi, itfaiye veya kurtarma ekibi ile haberleşebilmesi sağlanmalıdır.
Asansör yıllık muayene ücreti ödenmezse ne olur?
“4 Mayıs 2018 tarihli 30411 sayılı Asansör Periyodik Muayene Yönetmeliği”ne göre asansör muayene ücreti bina yöneticisi tarafından tahsil edilir. Asansör muayene ücreti ödenmezse bina yöneticisi hakkında yasal işlem başlatılır.
Asansörde kamera olduğu nasıl anlaşılır?
Genellikle asansörlerde asansörün içinde açıkça görülebilen kablolu kameralar bulunur… Ancak asansörlere on sentten daha küçük ve wifi üzerinden çalışan gizli kameralar yerleştirdik. Yani asansörde görünür bir kamera bulamazsanız ancak asansörün kurulu olduğunu biliyorsanız… 23 Kas 2019 Genellikle asansörlerde asansörün içinde açıkça görülebilen kablolu kameralar bulunur… Ancak asansörlere on sentten daha küçük ve wifi üzerinden çalışan gizli kameralar yerleştirdik. Yani asansörde görünür bir kamera bulamazsanız ancak asansörün kurulu olduğunu biliyorsanız…
Asansör kırmızı etiket alırsa ne olur?
Kırmızı bilgi levhası iliştirilmiş asansörünüzde tespit edilen uygunsuzlukların 30 gün içerisinde giderilmemesi halinde, asansörünüz belediyenize bildirilerek kullanımdan kaldırılacak ve asansörünüz mühürlenerek kullanıma kapatılacaktır.
Asansör isareti ne anlama gelir?
Anlamı; İşaret, üzerinde kırmızı bir çizgi çizilmiş bir asansör kabininde iki kişiyi ve alev sembolü içeren bir resmi göstermektedir. Kırmızı çizgi asansörün kullanımının yasak olduğunu, alev sembolü ise yangın tehlikesini göstermektedir.
Asansör denetiminde nelere bakılır?
Yıllık asansör muayenesi nedir? Her ay bakımı yapılan asansörünüzün düzgün bir şekilde bakımı yapılıp yapılmadığını, muayene sırasında hayatınıza ve malınızın güvenliğine tehdit oluşturup oluşturmadığını ve varsa hangi kusurlara sahip olduğunu belirlemekle ilgilidir. Yasa gereği bunun yılda en az bir kez yapılması zorunludur.