Boztepe teleferik ne kadar sürüyor?
Yolculuk 6.5 dakika sürüyor. Boztepe’den Ordu manzarası. Yolculuk 6.5 dakika sürüyor. Boztepe’den Ordu manzarası.
Ordu Boztepe ismi nereden gelir?
Buradaki bir tepenin 1400 yılına kadar yerleşim yeri olduğu tespit edilmiş olup, eskilerin ifadesine göre Boztepe adı, bu tepenin “Boz” kimliğinden kaynaklanmaktadır.
Boztepe kaç TL?
Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş., Altınordu ilçe merkezinden Boztepe’ye ulaşımda kullanılan teleferik bilet ücretlerine 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren yüzde 100 zam yaptı. Yeni düzenlemeyle teleferik ücretlerinde güncelleme yapıldı. Kişi başı teleferik bilet ücreti 60 TL’den 120 TL’ye çıktı.
Boztepe’ye araba çıkıyor mu?
8 kişilik kabinleriyle Boztepe’ye seyahat etmek için oldukça pratik bir araçtır. Ayrıca şehri kuşbakışı görebilir ve fotoğraflar çekebilirsiniz. Deniz, yemyeşil bahçeler ve Ordu şehrini seyrederek seyahat etmek büyük bir keyiftir. Gidiş-dönüş bileti 10 TL’dir.
Teleferiğe binme fiyatı ne kadar?
Fiyatlar kişi başı ve yolculuk başıdır. 5 yaş altı çocuklar ücretsizdir. İzmir Teleferiği giriş ücreti → 80.00 TL’dir. Tesisimiz her gün (Pazartesiler hariç) 10:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.
Ordu Boztepe Dağ Kızağı kaç TL?
📍Ordu/Boztepe. 2024 Fiyatı: 150 TL.
Boztepe’de ne var?
Paraşüt fırlatma sahasının ve uçuş rotasının Ordu şehrine ve Karadeniz’e bakan Boztepe yamacında yer alması manzarayı görsel olarak daha zengin, uçuşu ise daha keyifli hale getiriyor. Yamaçtaki teleferik hattı da bu görsel şölene eşlik ediyor. Her yıl binlerce kişi sadece paraşüt atlayışı yapmak için Boztepe’ye seyahat ediyor.
Ordu soyu nereden gelir?
Ordu, Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir. Yerleşim vadiler boyunca gerçekleşmiştir. İlçe ile köy arasında Çamaş, Bolaman, Niyabet-i Satılmış (Aybastı) gibi yerleşim yerleri ve köyler Bolaman Vadisi boyunca ortaya çıkmıştır.
Ordu Boztepe kaçta kapanıyor?
Ordu’nun seyir terası Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştıran ve misafirlerine kusursuz bir seyir keyfi sunan teleferik artık 09:00’da açılacak. Kapanış saati ise 23:30.
Boztepe Seyir Terası Ücreti Ne Kadar?
Yerli ziyaretçiler için giriş ücreti 30 TL, yabancı ziyaretçiler için ise 60 TL’dir.
Ordu teleferik kimlere ücretsiz?
Geçtiğimiz yılki fiyatlarda olan teleferik hattında gidiş-dönüş ücreti 15 TL, tek yön ücreti 8 TL, öğrenci gidiş-dönüş ücreti 10 TL, öğrenci gidiş-dönüş ücreti 6 TL, engelli gidiş-dönüş ücreti 10 TL. Engelliler için tek yön ücreti 6 TL. Şehit yakınları ve gazilere ücretsiz hizmet veriliyor.
Ordu’da dağ kızağı ne kadar?
Ordu Boztepe’de kurulan Dağ Kızak’ın özel açılış ücretinin kişi başı 100 TL olacağı öğrenildi. Dağ Kızak, bayramın ilk iki gününde ücretsiz hizmet verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Yap-İşlet-Devret modeliyle 100 milyon TL yatırımla Boztepe’de inşa ettiği Dağ Kızak, ilk günden ilgi gördü.
Ordu Boztepe teleferik kaç dakika sürüyor?
Ordu manzarasını Boztepe’den izlemek için teleferiğe binmeyi unutmayın. Yaklaşık 5 dakika sürüyor.
Boztepe dağ mı?
Ordu Boztepe Dağ Kızak Pisti Boztepe’de bulunmaktadır. Boztepe 455 metre yüksekliktedir. Boztepe’ye teleferik ve araçla ulaşabilirsiniz.
Boztepeye nasıl çıkılır?
Boztepe ordunun tepesidir ve teleferikle ulaşılabilir. Ayrıca tepede araba yolu, çay bahçesi var ve manzarası harika.
Teleferik kaç dakika sürüyor?
1974 yılında temeli atılan ve son yıllarda yeniden hizmete açılan Balçova teleferik sistemi saatte 1200 yolcu taşıyabiliyor. Pist uzunluğu 810 metre, yüksekliği 316 metre; yolculuk süresi ise 2 dakika 42 saniye.
Samsun teleferik kaç dakika sürüyor?
Ordu Büyükşehir Belediyesi teleferik tesislerinden 10 TL’ye gidiş dönüş bileti alıp plajdan teleferiğe binip Boztepe’ye çıkıyorsunuz. Yolculuk yaklaşık 7-8 dakika sürüyor, uzun bir yolculuk ve yüksek rakımda.
Ordu teleferik saat kaça kadar açık?
Yeni saat talebine göre teleferik saat 09:00’da açılacak ve saat 23:00’e kadar vatandaşlara hizmet verecek. Altınordu Sahil Teleferik Alt İstasyonu’nun yanında ziyaretçilerini karşılayan Ters Ev ise saat 09:00’da açılarak 23’ünde açılışı yapıldı.
Teleferik hızı kaç km?
Teleferik sistemleri, kabloyu bağlamak için kullanılan bir cihaz olan bir tutamakla birbirinden ayrılır. Grup gondollar (darbeli teleferikler) En yüksek hat hızı 7 m/s’dir. Bu sistemler genellikle kısa mesafelere kurulduğundan hat hızı 3,0 m/s olarak ayarlanır.