İçeriğe geç

Müttehim Ne Demek Osmanlıca

Müştâk ne demek Osmanlıca?

Müstak kelimesinin Türkçe-Türkçe sözlükteki anlamı (Osmanlı dönemi) (coşkudan) istek ve özlem gösteren, aşırı coşkulu.

Münfehim ne demek Osmanlıca?

(ﻣﻨﻔﻬﻢ) sıf. (Ar. fehm “anlamak”, infihām > münfehim) [Türkçeden türemiştir] Anlaşılan, idrak edilen, kavranan: Bu, kaziyye gûyiyâ münfehim / Güneş tâvûs-ı zerrin-bâl şeb gurâb (Necâtî Bey) kimdir ahdinde idi.

Müşâbih ne demek Osmanlıca?

Arapçada “benzer, benzer” anlamına gelen şbh kökünden gelen muşābih مشابِه kelimesinden türemiş bir kelimedir.

Mütehassıs Osmanlıca ne demek?

“Mutehassis” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “تَحَسَّسَ” (tehassesa) fiilinden türemiştir ve “hissetmek, hissetmek” anlamında kullanılır. Anlamı: “Uzman”ın, duygularını kolayca hisseden ve bunların kendisini yoğun bir şekilde etkilemesine izin veren duygusal olarak etkilenen kişi anlamına geldiği anlaşılmaktadır.

Müştâki ne demek?

Ceza davalarında, hem işlediği iddia edilen suçtan sanık olan, hem de kendisinden şikâyetçi olan kişiden şikâyetçi olan kişiye verilen unvandır.

Müştak ne demek Arapça?

– Arapça kelimeler kabaca iki gruba ayrılır: Asıl isimler (ism-i câmid) ve türemiş isimler (ism-i müştak). Gerçek isimler grubuna giren kelimeler ise özel isimler, cins isimler ve sayı isimleridir.

Medfûn Osmanlıca ne demek?

(gömülmekten) gömülmüş, gömüldü, gömüldü, gömüldü, gömüldü.

Müterakkî ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺘﺮﻗّﻰ) sıf. (Ar. teraḳḳī muteraḳḳі, “ilerlemek, yükselmek” kelimesinden) ilerleme ve gelişme, gelişmiş, medeniyet seviyesi yükselmiş, ilerlemiştir. Müterakkiye (ﻣﺘﺮﻗّﻴﻪ) sıf. Aynı anlamı taşıyan müterakki kelimesinin, “Akvâm-ı müterakkiye: Gelişmiş kabileler” cümlelerinde geçen belirsiz biçimi.

Mütedahil ne demek Osmanlıca?

Birbirini kovalayan, iç içe geçen, iç içe geçen, iç içe geçen.

Mübtelâ ne demek Osmanlıca?

Sorunlu, hasta, çaresiz, rahatsız, kaygılı, sevgi dolu, tutkulu.

Müşrif ne demek Osmanlıca?

Arapçadaki “savurgan, israfçı” anlamına gelen srf kökünden gelen musrif مسرِف kelimesinden türemiştir.

Mübayin ne demek Osmanlıca?

1. Ayrı, farklı, farklı, farklı.

Müptelâ ne demek Osmanlıca?

Etimoloji | kancalı; Bir şeye bulaşmış kişi, yakalanmış demektir. Arapça ibtilā‘ kelimesinden gelir, “denemek, sınanmak”.

Osmanlıca müteveccih ne demek?

Arapça wch kökünden gelen ve “yöneten, yönelen” anlamına gelen müteveccih متوجّه‎ kelimesinden alınmış bir alıntıdır.

Mücehhez ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺠﻬّﺰ) sıfat (ar. donatmak fiilinden) Yapılacak iş için gerekli olan her türlü malzemeyle donatılmış, hazır edilmiş, donatılmış, döşenmiş: Biz, hikmet alametleriyle donatılmış fikir ordusuyuz / Hakikat ayetleri gözümüzde okunuyor (Tevfik Fikret).

Müştakı olmak ne demek?

Ceza yargılamasında davacı, zarar gören veya suçtan mağdur olan kişidir. Şikayetçi kelimesinin bir diğer anlamı da şikayetçidir. Kovuşturmaya konu olan suçlarda şikayetçinin itiraz hakkı, suçtan ve failden haberdar olduğu tarihten itibaren 6 ay içinde sona erer.

Müştak ne demek tefsir?

Birbirleriyle ve o alanda yazılmış eser türüyle anlamsal ilişkisi olan iki kelimeden birini türetmeyi içeren bir tür kelime oyunudur.

Mustehak nedir?

Uygunluk Belgesi Nedir? Uygunluk Belgesi, kişinin sigorta kapsamında sağlık hizmeti alıp alamayacağını gösteren belgedir. Bu belge genellikle 18 yaşına gelmiş ve staja yeni başlayan öğrencilerden istenir.

Muti hangi dilde?

Muti, Güney Afrika’da uygulanan geleneksel bir tıp biçimidir. Kelime, ağaç anlamına gelen Zulu kökü -thi’den türemiştir. Muti’de kullanılan birçok doğal ürün ağaçlardan elde edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Azeri Escort