Adıma olan bütün borçları nasıl öğrenirim?
Adresinizi, TC Kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girerek icra dosyasını sorgulayabilirsiniz.
Üzerime ait borç var mı?
Yararlanıcılarımızın söz konusu hizmete erişebilmeleri için e-Devlet uygulamasına giriş yapmaları, arama alanına “5543” yazıp arama yapmaları, açılan ekranda “Borç yapılandırma talebi” yazısına tıklamaları ve açılan ekranda “Uygulamaya git” butonuna tıklamaları yeterlidir.
Hangi bankaya ne kadar borcum var nasıl öğrenebilirim?
E-devlet kapısı hizmeti olan “Banka Bulma Sorgulama” ile kolayca öğrenebilirsiniz. E-devlet kapısı hizmetleri için www..tr adresine girip web sitesindeki arama çubuğuna “Mevduat/Sermaye Fon Hesabı ile Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete erişebilirsiniz.
Varlığa düşen borç nasıl öğrenebilirim?
Bu nedenle ilk adım olarak; Uyap Citizen aracılığıyla dosyamızı inceleyip alacaklı avukatının kim olduğunu tespit ettikten sonra telefon numarasına ulaşıp öğrenebiliriz. Eğer bu sonuç vermezse, ki bazen böyle olmayabilir, banka şubesini veya müşteri hizmetlerini arayarak öğrenme seçeneğimiz var.
Toplam icra borcumu nasıl öğrenebilirim?
Bunun için e-devlet şifrenizle UYAP VATANDAŞ PORTALI’na giriş yaparak dosyanızdaki belgeleri görüntüleyebilir ve açılan sayfada dosyayı isteyebilirsiniz. Talebiniz sırasında toplam borç tutarını tespit edip, icra takibini yapıp ödemeyi oradan yapabilirsiniz.
Bankaların kara listesinde olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?
Kredi ürünlerine başvurmadan önce kara listeyi sorgulayabilirsiniz. Kara listede olup olmadığınızı öğrenmek için kullanabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. İsterseniz bankanızla görüşebilirsiniz. Ayrıca Findeks ve e-devlet üzerinden de sorgulama yapılmaktadır.
Borcu olan kişi ne yapmalı?
Borç verdiğimiz bir kişi borcunu ödemezse mahkemeye gitme hakkınız vardır. Ayrıca, İcra ve İflas Kanunu’nda düzenlenen icra takibi yoluyla da iddialarınızı ileri sürebilirsiniz. Bunun için mutlaka bir belgeye ihtiyaç yoktur.
Üzerimde haciz var mı?
E-devlet sitesine giriş yaptıktan sonra arama alanına “e-lien” yazmamız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra seçenekler arasında araç rehinini sorgulama seçeneği de çıkacak. İsterseniz buradan da kontrol edebilirsiniz. Sorgulamanızdan sonra adınıza e-lien olup olmadığını öğreneceksiniz.
Borcum var ödenmezse ne olur?
Kredi borcu ödenmezse, kayıtlı varlıklarınıza el konulabilir. Maaşınıza alacaklı tarafından el konulabilir. Evinize ipotek konulabilir. Ayrıca Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık yoluyla bağlı olan herkes için bir kredi puanı oluşturur.
E-devlet hesabımda para var mı?
E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanızdaki “Hizmetlerim” sekmesine tıklayın. Ardından “Param ve Varlıklarım”ı bulup tıklayın. Bu seçenek birikmiş bakiyenize erişmenizi sağlayacaktır.
E-devletten kredi notu öğrenilir mi?
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin 14.03.2018 tarihli raporunda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yaptığı açıklamaya göre;
Çok fazla borcum var ne yapmalıyım?
Bankalara borcunuz varken yeni bir kredi çekmek mümkün olduğu gibi, birden fazla bankadaki borçlarınızı tek bir yerden tahsil etmek de mümkündür. Borç Konsolidasyon Kredisi uygulaması, tüm borçlarınızı tek bir bankaya aktarmanıza ve borçlarınızı tek bir aylık ödemeyle kapatmanıza olanak tanır.
E-devletten bütün borçlarımı nasıl öğrenebilirim?
3. e-Devlet portalı üzerinden borç bilgilerimi nasıl öğrenebilirim? e-Devlet mobil uygulamasındaki “Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Rapor Başvurusu” sayfasında “Rapor Görüntüle”ye tıklayın. Ekranda bulunan “Rapor Şifresi” alanına SMS ile gönderilen şifreyi girerek rapor bilgileri görüntülenebilir.
Bankalara olan borçlar ödenmezse ne olur?
Eğer kredi borcu hatırlatmadan sonra ödenmezse, yasal işlem başlatılır ve sonraki işlemlerden sonra bir haciz iddia edilebilir. İpoteksiz bir kredi durumunda, borçlunun evi veya maaşı haczedilebilir. Bir ipotek kredisi sonlandırılırsa, ipoteğe tabi olan mülk veya araç satılabilir.
Yasal takibe düşen borç ödenmezse ne olur?
Borç mahkeme sürecinde ödenmezse borçluya bir ihtar gönderilir. Borçlu tebligatı aldıktan sonra borcun 30 gün içinde ödenmesi gerekir. Borç bu süreden sonra ödenmezse icra takibi başlatılır ve icra yoluyla borç tahsil edilir.
Çok fazla borcum var ne yapmalıyım?
Bankalara borcunuz varken yeni bir kredi çekmek mümkün olduğu gibi, birden fazla bankadaki borçlarınızı tek bir yerden tahsil etmek de mümkündür. Borç Konsolidasyon Kredisi uygulaması, tüm borçlarınızı tek bir bankaya aktarmanıza ve borçlarınızı tek bir aylık ödemeyle kapatmanıza olanak tanır.
Adıma icra dosyası açılmış ne yapmalıyım?
Adıma icra dosyası açıldı. Ne yapmalıyım? Borçluya borcu için dava açılırsa ve icra dosyası açılırsa, borcun zamanında ödenmesi veya borca itiraz edilmesi gerekir. Aksi takdirde icra tedbiri kesinleşir ve icra işlemleri tamamlandıktan sonra borçlunun mal varlığına el konulabilir.
2024 kredi sicil affı var mı?
2024 Bağ-Kur Yasası henüz yürürlüğe girmedi. Ancak hükümetin sosyal güvenlik reformunun bir parçası olarak omnibus yasa tasarısına prim borçları ve kayıt affı ile ilgili hükümler eklemesi bekleniyor. Borç yeniden yapılandırma, canlandırma ve geriye dönük prim affı gibi maddeler bu yasanın kapsamına giriyor.
Kara listeden nasıl çıkılır?
Kara listeden çıkarılmanın tek koşulu, kara listeye alınmaya yol açan borcun ödenmesinden bu yana beş yıl geçmiş olmasıdır. Beş yıl sonra, kaydınız temiz görünür. Banka ve kredi bilgilerinizi temizlemenin başka bir yolu daha vardır, ancak her zaman mümkün değildir.