Çocuğa bağırmak nelere sebep olur?
Bir çocuğa sürekli bağırmak veya vurmak, tüm hayatı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Bu tür eylemlerin neden olduğu sürekli “toksik stres”; okul terk oranlarının artması, depresyon, madde bağımlılığı, intihar ve kalp hastalığı gibi birçok olumsuz sonuca yol açabilir.
Çocuğa bağırdıktan sonra ne yapmalı?
Çocuğa bağırdıktan sonra, ebeveyn çocuğa nazik bir tonda kısa ve net bir şekilde, biraz fazla ileri gittiğini ve özür dilemek istediğini söyleyebilir. Bu şekilde, çocuğa herkesin hata yapabileceği ve ebeveynlerin bazen uygunsuz davranabileceği mesajını iletiriz.
Bebeğe bağırmak onu nasıl etkiler?
Çocuklarına bağıran ebeveynler, çocuklarında düşük öz saygı gibi sorunlarla mücadele ediyorlardır. Ebeveyn memnuniyetsizliğinin güçlü ve zararlı bir göstergesi olan bağırma, çocuğun kendine karşı dönmesine neden olabilir. Bu, zamanla çocuğun öz güvenini kaybetmesine neden olur.
Psikolojide bağırmak ne anlama gelir?
Bağırdığında suçlu kişi aşırı tepki verir ve diğerlerini bastırarak susturmak ister. Bağırmak aslında suçluluk psikolojisinin bir ürünüdür. Suçlu kişi öfkelenir. Büyük harfler, yazıda isyanın ve öfkenin ifadesidir.
Bağırmak ve korkutmak çocuğu nasıl etkiler?
Çocuklar bağırdığında öfkeli, incinmiş ve korkmuş hissederler. Hakaretler de dahil olmak üzere sürekli azarlama, sözlü tacizdir ve çocuklarda psikolojik sorunlara yol açar. Ayrıca bu sorunlar depresyon ve kaygı gibi sorunlara da yol açabilir.
Çocuklarda aşırı sinirlilik neden olur?
Başka olası nedenler de olabilir Çocuklarda öfke nöbetleri, “ruh hali, stres, açlık, yorgunluk, aşırı uyarılma, güçlü duygular, çözemedikleri sorunlar, öz düzenleme, hatalı ebeveyn tutumları ve dürtüsellik” gibi başka nedenlerden de kaynaklanabilir. Mizaç: Bazı çocuklar mizaç olarak daha hassas olabilir.
Çocuğu en çok ne üzer?
Çocuğunuzu en çok ne üzer? Bir çocuğu en çok üzen şeyler arasında sert eleştiri, karşılaştırmalar, ihmal, gerçekçi olmayan beklentiler, zorbalık, akran baskısı, evdeki anlaşmazlıklar ve hayattaki ani değişiklikler yer alır.
Bir çocuğu en çok ne kızdırır?
Genellikle büyüklerinin isteklerini veya kurallarını aktif olarak görmezden gelir veya uymayı reddeder. Genellikle başkalarını rahatsız eden şeyleri gönüllü olarak yapar. Genellikle kendi kötü davranışlarından dolayı başkalarını suçlar. Genellikle hassastır ve başkaları tarafından kolayca gücenir veya öfkelenir.
Seni dinlemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Ana hedefiniz çocuğunuzla tutarlı olmaktır. Çocuğunuza doğrudan engeller yerine seçenekler sunun. Çocuğa yeni seçenekler sunarak rehberlik etmek her zaman “hayır”, “hayır”, “asla” gibi sözcüklerden daha etkilidir ve çocuğun uyum sağlama yeteneğini artırır. Çocuğunuzu eleştirmeyin, hatalarını belirtmeyin.
Bebek annelerinin kızdığını anlar mı?
Bebek bir yaşına geldiğinde çevresindeki insanların duygularını anlamaya başlar. Yüz ifadesinden ve ses tonundan anne babasının ona kızdığını ve ağlamaya başladığını anlayabilir. Yine anne babanın kendi duygularını ve çocuğun duygularını adlandırması ve açıklaması çocuğa güven verir.
Çocuğa vurulur mu?
Çocuğun yaşına ve durumuna uygun olmalıdır. Dayak asla bir ceza olarak kullanılmamalıdır. Aslında şiddet çaresizliğin ve yetersizliğin bir ifadesidir. Çocuğa fiziksel acı çektirilmemelidir.
Çocuğuma vurmamak için ne yapmalıyım?
Çocuğunuza vurmak yerine göz teması kurmaya çalışın. Çocuğu vurmak sınır eksikliğinin bir işareti olduğundan, anne-baba-çocuk yapısında ebeveynlerin konumunu vurgulayarak sınırlar oluşturulmalıdır. Çocuğu odaya kilitleyerek cezalandırmak gibi öfke uyandıran ve anlamsız davranışlardan uzak durmak gerekir.
Bağırın çocuğa ne yapılmalı?
– Kriz zamanlarında sakin olun. Ağlarsa veya ısrar ederse isteklerini yerine getirmeyin. Sakinleşene kadar bekleyin ve böyle davrandığında onu anlamakta zorluk çektiğinizi söyleyin. Sakinliğiniz çocuğunuza da yansıyacak ve anlaşıldığını hisseden çocuk zamanla daha kolay sakinleşecektir.
Cocuga bağırmamak için ne yapmalıyım?
Bağırmaktan Kaçının: İster ara sıra bağıran biri olun, ister bağırmaya meyilli biri, çocuklarınızın bağırmasını önlemek için evinizde bağırmayı ortadan kaldırın. Bunu yapmanın iyi bir yolu var. Bağırmanın dikkat çekmek için tasarlandığı gibi, fısıldamanın da çocuğunuz üzerinde tam tersi bir etkisi vardır.
Sürekli bağıran çocuğa nasıl davranmalı?
Küçük çocuklar bazen kontrolden çıkarlar… Öfkeli bir çocuğa nasıl yaklaşacağınızı biliyorsanız, bu sizin için sorun olmayabilir.
Aşırı sinirli ve inatçı çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuk bir konuda inatçıysa, çocuğun dikkatini başka yöne çekmeye çalışın ve inatçı olursa istediğini elde edemeyeceğini ona açıklayın. – Ne yapılması gerektiğini açıklayın, ne yapılmaması gerektiğini değil. – Tutarlı olun. Bu, çocuğun davranışı içselleştirmesini kolaylaştıracaktır.
Çocuğa sinirlenince ne yapmalı?
Çocuğunuz öfke nöbeti sırasında bağırmanın veya onu cezalandırmanın bir anlamı yoktur. En iyi hareket tarzı onu görmezden gelmek ve hiçbir şey olmamış gibi davranmaktır. Çocuğunuz kendine zarar vermediği sürece, ilgilenmiyormuş gibi davranın, ancak ondan uzaklaşmayın. Çocuğunuz öfkelendiğinde size olumsuz şeyler söyleyebilir.
Hata yapan çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuğunuz; Onaylamadığınız hatalı davranışları durdurma adımları onunla doğru bir şekilde iletişim kurmakla başlar. Çocuğunuzla bir şey hakkında konuşmak istiyorsanız; Yakın mesafeden, diz çökerek, aynı yükseklikte ve yüz yüze konuşun. Bu duruş onu; İnsanlarla sohbete ve işbirliğine açık hale getirir.
Bağırın çocuğa ne yapılmalı?
Çocuğunuz size bağırırsa ne yapmalısınız? Sakin kalmalı ve bağırmamalısınız. Sakinliğinizi korumalısınız ki çocuğunuz için bir rol model olabilesiniz, böylece yaptığı şeyin yanlış olduğunu öğrensin ve susmaya, sizi dinlemeye ve anlamaya başlasın. Neden bağırdığını anlamaya çalışın.