Vazgeçilmez İşletmelerin Ortak Noktası: Hijyen

Geniş ve nitelikli bir müşteri kitlesine sahip olan işletmelerin temel ortak özellikleri arasında hijyen yer almaktadır. Mekânın iç temizliği, masaların temizliği ve hepsinden önemlisi de yiyecek ve içeceklerin servis edildiği malzemelerin temizliği müşterilerin üzerinde durduğu konulardandır. Tabaklarda kalmış olan küçük lekeler ya da yeteri kadar kurulanmadığı için su lekeleri barındıran kaşık, çatal ve bıçaklar müşterilerin iş yerine karşı olumsuz tutum geliştirmelerine neden olmaktadır. Bu tür sorunlar genellikle bulaşıkların el ile yıkandığı ve bez ile kurulandığı ya da kendi haline kurumaya bırakıldığı durumlarda ortaya çıkmaktadır. Endüstriyel bulaşık makinesi ve kurutma makinesi bulunan işletmelerde bu tür olumsuzluklarla karşılaşmak söz konusu değildir. Bulaşıkların yüksek sıcaklıkta yıkanmasını sağlayan ve bu sayede sadece görünen kirlerin değil, görünmeyen organizmaların da yok edilmesini sağlayan endüstriyel bulaşık makineleri son derece işlevseldir. Yıkama işleminin ardından endüstriyel kurutma makinesine alınarak sıcak hava basıncı ile kurutulan ürünlerde herhangi bir su lekesinin kalması da söz konusu değildir. Bu sayede işletmeler, müşterilerine reklamlarda olduğu gibi ışıl ışıl tabak ve bardaklar ile servis yapabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir